Karitsamurekkeen täytteeksi sopii monenlaiset raaka-aineet. Tänään päätettiin testata pakkasesta löytyneitä tattikuutioita, ja täytyy sanoa, että yhdistelmä oli kerrassaan valloittava. Jos sinulla ei ole tatteja, voit kokeilla tilalla vaikkapa tuoreita herkkusieniä.

Karitsamureke

500 g karitsan jauhelihaa
Tatteja
1 keskikoinen sipuli
Rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Parmesania

Sulata pakastetut tatit. Silppua sipuli ja rosmariini. Laita pannulle öljyä ja kuullota sipulit, tatit ja rosmariini.

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Taikina on helpompi käsitellä jos laitat sekaan kananmunan, mutta se ei ole välttämätöntä. Me teimme ilman, ja taikina kesti oikein hyvin kasassa.

Muokkaa taikina pitkulaiseksi ja laita se uuniastiaan. Tee taikinan keskelle koko pötkön mittainen vako ja täytä se tattiseoksella. Raasta päälle hieman parmesania. Taittele kosteilla käsillä taikina täytteen päälle. Voit lisätä vielä lopuksi päälle parmesania.

Murekkeen ympärille kannattaa pilkkoa kasviksia, niin saa samalla vaivalla myös lisukkeen lihalle. Me laitoimme uuniin porkkanasuikaleita, joiden päälle ripoteltiin himppu suolaa ja pippuria ja vähän oliiviöljyä.

Paista mureke 190 asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia. Huomioithan, että paistoaika on pidempi jos teet suuremman murekkeen. Tarjoile mureke perunamuusin ja kasvisten kanssa.