Karitsan lapa on kätevän kokoinen ja siitä riittää sopivasti neljälle aikuiselle. Meidän suosikin tästä tekee helppous, jossa sekä liha että lisukkeet valmistuvat samassa uunissa ja astiassa.

Paahdettu karitsan lapa

1 karitsan luullinen lapa
3 valkosipulin kynttä suikaleina
Tuore rosmariinin oksa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustaapippuria
Perunaa, porkkanaa, purjoa, palsternakkaa, juuriselleriä ja sipulia
1-2 dl vettä

Hiero lihan pintaan oliiviöljy, suola ja pippuri. Tee lihaan terävällä veitsellä 2 cm syvät reiät rosmariinin oksille ja valkosipulin suikaleille. Paahda lihan pinta kiinni 220 asteisessa uunissa, noin 30 minuuttia. Kätevintä tämä ruoka on valmistaa ritilällisessä uunivuoassa.

Pilko sillä aikaa juurekset 2-3 cm kuutioiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää juurekset uunivuokaan ja kaada niiden päälle lämmin vesi. Mikäli lihasta irtoaa paahtamisen aikana nestettä se kannattaa jättää vuokaan makua antamaan.

Jatka kypsennystä 180 asteessa noin tunnin verran. Kääntele juureksia pari kertaa ja lisää tarvittaessa vettä. Kypsä liha kääritään folioon ja annetaan levätä noin 10 min ennen leikkaamista. Lihalle sopii lisukkeeksi vaikkapa mustaherukkahyytelö.

Tilaa lihat täältä.