Tämä on suosikkiresepti vuosien takaa. Lammascurrya tehtiin jo opiskeluaikaan 1990-luvulla.

Lammascurry

N. 1 kg luullista karitsan lihaa
2 rkl voita paistamiseen
2 kpl sipuleita
2 – 3 kpl omenoita
2 rkl mietoa curry pastaa
3 – 4 kpl puserrettua valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl mango chutneyta
1 dl ranskankermaa
1/2 tl suolaa
vettä

Leikkaa sipulit ja omenat kuutioiksi. Kuumenna voi padassa. Lisää curry, sipuli, valkosipuli ja omenat. Paista mausteita 2-3 minuuttia.

Kuumenna voi paistinpannussa. Ruskista lihat pienissä erissä kauttaaltaan kauniin värisiksi ja lisää vehnäjauho. Siirrä ruskistetut lihapalat pataan paahdettujen mausteiden joukkoon.

Lisää tomaattisose ja mango chutney. Huuhdo paistinpannu pataan ja hauduta lihaa miedolla lämmöllä (1 – 2 tuntia), kunnes omena ja sipuli ovat soseutuneet ja liha irtoaa luista.

Lisää ranskankerma ennen tarjoilua. Tarjoa lammascurry ruokajugurtin ja keitetyn riisin kanssa.

Tilaa lihat täältä.