Tässä isossa puutynnyrissä valmistettiin Putkisalossa jouluksi kotikaljaa aina 1950-luvulle saakka.

Tutta Westerstråhle kertoo: Aina oli jännittävää, onnistuuko kotikalja, koska sen piti olla kirkasta ja poreilevaa, maukasta ja kirpeän tuntuista. Ensin tehtiin maltaista ja ruisjauhoista veteen sekoitus, joka sai muhia hellan perällä monta päivää, jolloin siihen kehittyi luonnollinen imelä maku. Se ei saanut kiehua. Seuraava askel oli koota tämä imellys, vesi ja jonkin verran hiivaa tähän tynnyriin, joka sitten seisoi kahverin (=ulkokomeron) puoliviileässä monta päivää. Tynnyrin piti olla tarkasti ilmatiivis, että kalja alkoi käydä. Tynnyrin kannessa oleva reikä tukittiin puupalalla ja tiivistettiin leipätaikinalla. Ainakin viikko meni, kunnes joulukalja oli valmista. Valmista kaljaa laskettiin kannuun alareunassa olevan pienan hanan kautta.