Vohvelirauta
Jo antiikin Kreikassa tehtiin vohvelien tapaisia pannukakkuja, mutta ensimmäiset vohveliraudat ovat peräisin luultavasti Alankomaista tai Saksasta 1300-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä.
Vohvelirauta on kotitalousväline, jolla valmistetaan vohveleita vohvelitaikinasta. Vohvelirauta muodostuu kahdesta saranalla yhteen liitetystä metallilevystä, joissa on kuviollinen muotti, jotta vohveleihin saadaan kaunis kuviointi. Taikina kaadetaan levyjen väliin ja levyt suljetaan vohvelin valmistamiseksi.
Nykyään vohveliraudat ovat sähköllä toimivia kodinkoneita. Perinteiset vohveliraudat on valmistettu raudasta ja niissä on pitkät kädenpidikkeet, joiden avulla niitä on pystytty pitämään avotulen päällä tai ne laskettiin kuuman lieden päälle paistumaan. Vohveliraudan muoto ja kuviointi vaihtelevat paljon.
Esillä on kahdet Putkisalossa käytössä olleet vohveliraudat.
Lihamylly
Lihamylly on ollut kotitaloudessa käytetty käsikäyttöinen laite, jonka avulla lihasta on valmistettu hienontamalla jauhelihaa.
Nykyisin lihamyllyjä on sekä mekaanisia eli käsikäyttöisiä sekä sähkökäyttöisiä.
Hyllyllä kaksi Putkisalossa käytössä ollutta käsikäyttöistä lihamyllyä.
Munkkipannu
Munkkeja on paistettu Euroopassa keskiajalta lähtien. Varhaisimmat tiedot ovat Espanjasta 1300-luvun alkupuolelta ja samaan aikaan alettiin Saksassa valmistaa leivonnaisia, jotka uppopaistettiin sianrasvassa. Tällainen on saksalainen perinneleivonnainen, joka on meidän hillomunkkimme esiäiti. Sen varhaisin resepti on olemassa keittokirjassa vuodelta 1350. 1700-luvulla samainen leivonnainen tuli berliiniläisten suosikiksi ja siitä tuli Berliinin tunnusomainen leivonnainen.
Ohessa munkkipannu, joka on ollut käytössä Putkisalon kartanossa.