Mausteinen karitsapata (6 hlölle)

4 tomaattia
15 kuivattua luumua
15 kuivattua aprikoosia
1,5 tl kanelia
1,5 tl jauhettua juustokuminaa (jeera)
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1-2 iso sipuli
6 valkosipulin kynttä
800-900 g Putkisalon karitsan ulkopaistisuikaleita
4 rkl öljyä
3 dl lihalientä
2 dl omenamehua
1 nippu tuoretta persiljaa
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Voit myös halutessasi maustaa pataa hunajalla ja balsamicolla

Paloittele tomaatit, luumut ja aprikoosit. Sekoita kaneli, kumina ja inkivääri. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Poista ylimääräinen rasva paistista ja kuutioi lihat suupaloiksi. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää lihat ja ruskista.Lisää kuivat mausteet ja valkosipuli. Paista lihoja vielä hetken hyvin käännellen.

Aseta ainekset kannelliseen uuninkestävään pataan, kaada päälle lihaliemi, lisä tomaatit ja kuivatut hedelmät. Kypsytä kansi päällä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää.

Kaada pataan omenamehu ja tarkista maku. Ripottele päälle persiljaa.

Vinkki! Tarjoa lammaspata perunoiden tai keitetyn ohran kanssa

Resepti: Maa-ja kotitalousnaisten Ruokaneuvot

Tilaa lihat täältä.