Ennen muovimateriaalin keksimistä oli kotitalouden erilaisten säilytysastioiden ja korien tärkeimmät materiaalit puu, tuohi, paju ja päre.

Pärekorien valmistus on monivaiheinen prosessi, joka alkaa puun kaatamisesta. Pärepuun tulee olla suora, hitaasti kasvanut ja vähintään 100-vuotias tiheä- ja suorasyinen metsämänty (Pinus sylvestris), jonka luston paksuus on korkeintaan 1 mm. Lusto on puukerros, joka kasvaa vuodessa puun kuoren alle. Puu kaadetaan loka-maaliskuussa ja sahataan tarpeen mukaan n. 0,8 – 1,5 metrin mittaisiksi pölleiksi, joista eri työvaiheiden jälkeen kiskotaan 1-2 mm:n paksuisia päreitä, joista tehdään punomalla erimuotoisia koreja arkisiin käyttötarkoituksiin, kuten puu-, sieni- tai ostoskoreja sekä pyykkivakkoja. Korien vahva rakenne perustuu päreiden sitoutumiseen keskenään eikä niissä käytetä nauloja tai niittejä osien kiinnittämiseen toisiinsa. Nykyään tehdään päreitä myös koneellisesti, mutta ne eivät ole yhtä kestäviä kuin käsin vedetyt päreet.

Maaseudulla pärekorit tahtiin itse, mutta kaupungistumisen ja teollistumisen myötä pärekorien tarve lisääntyi kuljetus- ja säilytysastioina niin, että syntyi ammattimainen korien valmistus. Erilaisten päreiden ja pärekorien valmistuksesta muodostui merkittävä lisätulo maaseudun väestölle. Helsingin Rouvasväen yhdistys perusti 1892 Suomen ensimmäisen pärekoritehtaan tavoitteena työllistää Helsingin työtöntä väestöä. Tehtaaseen ostettiin valmiiksi kiskotut päreet maaseudulta.

1900-luvun alussa pärekorien valmistus oli vielä merkittävää toimintaa. Esim. Miehikkälässä tehtiin jopa 10.000 juomapullokoria vuosittain. 1900-luvun puolivälissä korinteko alkoi vähentyä, koska puupulasta johtuva puun hinnan nousun ja muovin yleistymisen takia pärekorien menekki väheni merkittävästi.

Museoaitassa on erilaisia päreestä valmistettuja ja Putkisalossa käytössä olleita koreja, esim. pullokoreja ja pyykkikoreja.

Paavalinsaaressa asuneen kartanon torppari Toivo Vihosen (s.1915) taksvärkkisopimukseen kuului, että hän valmisti kartanolle riittävän määrän päreastioita eri tarkoituksiin kuten puukoreja, pyykkikoreja, perunakoppia, marjakoreja, sienikoreja ja myös ruumenien käsittelyssä tarvittavia pärevakkoja.